PREGUNTES FREQÜENTS

¿Existeix el vertigen, en el viatge en globus?

No. No existeix el vertigen en el globus, ja que quant volem no hi ha un vincle físic entre el globus i la terra, i això fa que no existeixi el vertigen en el viatge en globus. L’ascens és tan suau que fins i tot costa percebre el moment en què ens separem de la terra. Durant el vol, la cistella queda totalment estable i no es mou.


¿Fa fred, allà dalt?

No.
Hi ha la mateixa temperatura a terra que durant el passeig en globus. Com que el globus viatja dins del vent (a la mateixa velocitat i direcció), no hi ha sensació de vent durant el vol.


¿Quina roba és la més adequada pel viatge en globus?

Durant el viatge en globus no fa més fred, de manera que la roba que porteu per venir fins al punt de trobada serà la que necessitarem per al passeig en globusA l’hivern:Us recomanem que porteu calçat còmode tancat (tipus esportives) i una jaqueta . A l’estiu: Els recomanem que porteu una gorra o barret per protegir-vos de la calor dels cremadors i calçat còmode tancat (tipus esportives).


¿Com es condueixen els globus aerostàtics?

Els globus es condueixen canvien d’alçada durant el vol, aprofitant capes de vent que trobarem a diferents alçades . La direcció del vent pot variar a diferents altituds i això pot donar al pilot alguna possibilitat de controlar la ruta de vol. Així doncs, el pilot se servirà de les direccions del vent en diferents altituds, per dirigir el globus.


¿Quan és el millor moment per fer un viatge en globus?

El millor moment del dia per volar en globus és a primera hora del matí, després de la sortida del sol. Llavors és quan els vents estan més calmats. Al cap d’unes hores, el sol ja porta temps actuant i ha començat a escalfar la terra i l’atmosfera. A partir de llavors, els vents comencen a ser notables i podria no ser segur fer un passeig en globus . Volar en globus és una activitat per gaudir quan fa bon temps, durant tot l’any.

Descobreix la nostra zona de vol en globus a l’Empordà.

Tipus de vol en globus que realitza Airona.